A Baseball Hall of Fame szavazólapja újabb vitát jelent

A múlt hónapban San Diegóban a Baseball Hall of Fame kortárs korszak bizottsága összeült, hogy megvizsgálja azokat a jelölteket, akiket az Amerikai Baseball Írók Szövetsége figyelmen kívül hagyott.

A 16 fős bizottság egyetlen játékost választott ki, Fred McGriffet. A négynél kevesebb szavazatot kapott jelöltek összesítését nem tették közzé, köztük Barry Bonds, Roger Clemens és Rafael Palmeiro.

Úgy tűnik, a bizottság nyilatkozatot tett. McGriff számai nem voltak olyan lenyűgözőek, mint Bond vagy Palmeiro számai, de McGriffet soha nem vádolták teljesítményfokozó szerek használatával.

„Nos, ha megnézzük a (beérkezett) szavazatokat…” – pontosított Ryne Sandberg nevek megnevezése nélkül.

Sandberg, a bizottság tagja és a Chicago Cubs Hírességek Csarnokának második alapembere elmondta, hogy McGriff úgy játszotta a játékot, ahogy szerette volna.

“Őszintén betartotta a szabályokat, és a megfelelő módon játszotta a játékot” – mondta Sandberg. “A tisztesség nagy részét képezi. A Nemzeti Hírességek Csarnokának pecsétjében benne van – az integritás, a sportszerűség és a játék helyes módja.”

Most a labda ismét a BBWAA térfelén van. Kedden a Hall of Fame nyilvánosságra hozza a BBWAA tagok szavazásának eredményét, akikre 2022 végén kellett szavazni. A játékosoknak a szavazatok 75%-át kell megszerezniük ahhoz, hogy kiválasszanak, és elképzelhető, hogy senki sem kerül fel az írói szavazásra Idén talán McGriff lesz az egyetlen kitüntetettje a július 23-i ünnepségen Cooperstownban, N.Y.

Alex Rodriguez és Manny Ramirez, akik általában az első szavazáson a Hírességek Csarnokába kerültek, közel sem kaptak felszólítást a PED-használat miatti felfüggesztésükre. Idén csatlakozott hozzájuk egy másik állítólagos csaló Carlos Beltranban, akinek módszerei nagyon eltértek a szteroidos tömegtől.

Ryan Thibodeaux Hall of Fame Trackerje szerint Todd Helton és Scott Rolen a hétvégére lépve túllépték az ismert szavazatok 75%-át. De ezek a számok gyakran csökkennek, miután az összes szavazólapot megszámolták, így előfordulhat, hogy az egyikre vagy mindkettőre “várni kell a következő évig”.

Az idei szavazás elsöprő, az első év jelöltjei között Jared Weaver, Andre Ethier, Bronson Arroyo és JJ Hardy még nem szavaztak. Élveztem, hogy a Cubs egykori dobója, John Lackey nevét láttam a szavazólapon, de nem tudtam kipipálni, bár a Hall of Fame beszéde valószínűleg azonnali klasszikussá válik.

Négy játékosra szavaztam: Helton, Beltran, Mark Buehrle és Billy Wagner.

Helton a szavazáson eltöltött öt éve alatt folyamatos emelkedést tapasztalt a szavazók körében, és végül, ha nem idén, el kell jutnia odáig. Buhrel személyes kedvence, akinek nincs reális lövése, bár azok a dobók, akik szezononként több mint 200 inninget dobnak, 200 plusz nyert meccs mellett és 30 vagy több indítás, haldokló fajta. Néhány év múlva még csodálni fogják, de addigra lekerül a szavazólapról.

Ez az első év, amikor Wagnerre szavazok, ez a határvonal. De a közeliek nincsenek tisztességesen képviselve a csarnokban, annak ellenére, hogy a legtöbb bajnokcsapat legfontosabb tagja, így csatlakoztam a Wagner-párti tömeghez.

Beltran nyilvánvaló okokból nehéz választás volt. Korának legjobb középpályásaként a Hírességek Csarnokába került. De a Houston Astros kiemelkedő játékosa is volt a 2017-es jellopási botrányban, amely megrázta a játékot, ami egyesek szerint kizárja őt a csarnokból.

Elutasítottam a PED-vel szennyezett jelölteket, de nehéz volt összehasonlítani Beltran csalását olyan játékosokkal, akik a modern orvostudomány segítségével megváltoztatták a testüket.

Amit az Astros csináltak, az nyilvánvalóan helytelen volt, de régen a jellopás művészetnek számított, amellyel sok csapat előnyhöz jutott. A White Soxnak valaha volt egy Joe Nosek nevű edzője, akit az egyik legjobbnak tartanak.

„Kiragadtam” – mondta egyszer Nosek. “Egy kis siker többre készteti az embert.”

Sok csapatban volt valaki, mint Nosek, akár elismeri, akár nem. Hány Hall of Fame menedzser próbálta ellopni egy edző vagy játékos jelét?

De ez egy másik szintre ment, amíg Steve Jobs meg nem változtatta a világot. Amikor a modern technológia elterjedt a dúcokban és klubházakban, a jelek dekódolásához inkább videót használtak, mint az ember agyát, ez a „szegély” már nem volt látható.

2017-ben a Boston Red Soxot azzal vádolták, hogy az Apple Watch segítségével lopott jeleket közvetített a New York Yankees-szel folytatott sorozatban. Rob Manfred biztos úgy ítélte meg, hogy a Red Sox megsértette az MLB szabályait, amikor “elektronikus kommunikációt küldtek a videolejátszási szobájukból egy sportedzőnek a dögben”. Pénzbírságot szabtak ki és figyelmeztetést küldtek minden csapatnak.

Az Astros természetesen figyelmen kívül hagyta ezeket a figyelmeztetéseket, a többi pedig történelem. Világbajnoki címük örökre megkérdőjelezhető, Beltran és a csapat többi tagja pedig elcsúfítja ezt az epizódot.

De ez az esemény megtagadja, hogy belépjen a terembe? Kétségtelenül hiányzott az integritás és a sportszerűség. De jó vagy rossz, Manfred nem büntette meg az Astros játékosok egyikét sem. Büntessenek a szavazók Beltran?

Vannak érvek ellene, de Beltran megkapja a pipát.

Nyugodtan nem ért egyet. Az, hogy rossznak nevezik, foglalkozási kockázatot jelent egy BBWAA szavazó számára.

Leave a Comment