A Bruins Patrice Bergeron kapitány pihenőjéről tárgyalt

New York – A Boston Bruins kapitánya Patrice Bergeron Elmondta, hogy a csapat megbeszélte, hogy pihenteti őt az alapszakasz meccseire, bár elég egészséges a játékhoz.

“Ez olyasmi, amiről beszéltek. Mondtam nekik, hogy meg kell hozniuk ezeket a döntéseket, ha akarják. Ha rám bízza… nyilvánvalóan versenyzőként akarok játszani” – mondta Bergeron. .

A 37 éves kapitány a 19. szezonjában 1261 meccset játszott az alapszakaszban és további 167-et a rájátszásban. A Bergeron terheléskezeléséről szóló beszélgetés a Bruins csütörtök esti New York Rangersnél tett látogatása során merült fel. Előző este a kapitány arcsérüléssel rövid időre elhagyta a New York Islanders elleni győzelmet.

„Tudtam, hogy ma kérdés merülhet fel, mert épp egy korongot vettem az arcon” – mondta a Rangers elleni 3-1-es győzelem után.

A szigetek ellen Bergeron szerzett korongot az arcán, miután egy csapattársa visszapattant. David Pasteurnek. Eltévedt a napellenzője, és az orra jobb oldalán találta el. Eltakarta az arcát, miközben lefelé haladt az alagúton, hogy percekkel később visszatérjen a Bruins padjához. Mielőtt szembeszálltak volna a Rangersszel, Bergeron és a Bruins megbizonyosodott arról, hogy jól érzi magát, és hogy a seb körüli duzzanat ne akadályozza.

“Reméltem, hogy kezelhető lesz, és így volt. Nem volt probléma a jégen” – mondta.

Bergeron elmondta, hogy beszélt a Bruins stábjával a sérülés utáni lehetséges pihenőnapokról, mivel tudta, hogy a Rangersnek egymás elleni meccshelyzetei vannak. Jim Montgomery, a Boston edzője elmondta, hogy sztár centere időnként mérlegeli a meccsek lezárását.

“Abszolút. Az év későbbi szakaszában, amikor egymás ellen játszunk, ez egy szempont.”

Bergeron nem volt biztos benne, mikor következhetnek be ezek a pihenőnapok.

“Nem tudom, őszintén szólva. Talán később? Egy kicsit értelmesebb lenne” – mondta Bergeron. „De ahogy mondtam, ez egy olyan döntés lesz, amelyet az edzőszemélyzetre vagy az edzőkre fogok bízni. [to make] Ha arra akarnak menni.”

A Rangers elleni győzelemmel a Bruins megjavította liga legjobb rekordját (36-5-4), és 13 ponttal előzte meg az Atlanti-óceáni divízió második helyén álló Toronto Maple Leafst.

Leave a Comment