Az Austin FC a Mazatlan FC és az FC Juarez ellen lép pályára a Ligakupa 2023 csoportkörében

Az Austin FC döntetlent játszott a Liga MX Mazatlan FC és FC Juarez csapatával a Ligakupa 2023 csoportkörében. A 2022-es MLS Supporters’ Shield tabella negyedik helyezése eredményeként az Austin FC a 2023-as Ligakupa selejtezője az MLS-csapatnak. A mérkőzések helyszíneit, időpontjait és kezdési időpontjait a következő hónapokban jelentik be.

A Ligakupa egy új, a maga nemében első torna, amelyen 29 MLS és 18 Liga MX klub vesz részt. Mindkét liga szünetelteti szezonját a július 21-én, pénteken kezdődő egy hónapos esemény miatt, a döntőkre pedig augusztus 19-én, szombaton kerül sor.

A versenyt az Egyesült Államokban és Kanadában rendezik. A bajnok, valamint a második és harmadik helyezett kvalifikálja magát a CONCACAF Bajnokok Ligájába, és helyet szerez a FIFA Klubvilágbajnokságon.

Az új verseny nyitó kiadása 15 csoportból áll, amelyek három (3) csapatból állnak. Az egyes csoportok csapatai egyszer mérkőznek meg egymással a csoport kiválasztott MLS-csapatának otthoni helyszínén, és minden csoportból az első két (2) csapat jut a kieséses körbe. A Liga MX-bajnok CF Pachuca és az MLS-bajnok Los Angeles FC közvetlen búcsút kap a kieséses körben.

A Ligakupa egyedülálló formátuma miatt a mérkőzések nem végződhetnek döntetlennel. Abban az esetben, ha egy csoportmérkőzés döntetlen a 90 perc végén, mindkét csapat egy (1) pontot kap. A következő büntetőpárbaj győztese plusz pontot kap.

Az Austin FC történelmi 2022-es szezont zárt: a második helyen végzett az MLS Nyugati Konferenciájában, és megdöntötte a liga rekordját a második évben bővülő csapat legnagyobb pontjavításával (+25). Az Austin egyben a harmadik MLS-csapat a klub történetében, amely továbbjutott a szezon utáni első két fordulójában, a Real Salt Lake és az FC Dallas legyőzésével bejutott a nyugati konferencia döntőjébe.

Ha többet szeretne megtudni a 2023-as Ligakupáról, Kattints ide.

Leave a Comment