Brian McBride nem tér vissza USMNT GM-ként

DOHA, Katar – NOVEMBER 21.: Brian McBride, az USMNT vezérigazgatója a 2022-es labdarúgó-világbajnokság katari B-csoportjának Wales és USMNT mérkőzése előtt az Ahmed Bin Ali Stadionban 2022. november 21-én Dohában, Katarban. (Fotó: John Dorton/ISI Photos/Getty Images)

Ernie Stewart, a US Soccer sportigazgatója csütörtökön közölte a szervezet igazgatótanácsával, hogy Brian McBride nem tér vissza az USMNT vezérigazgatói posztjára – erősítette meg a Yahoo Sportsnak egy forrás.

McBride távozásának híre jelent meg először az ESPN által.

GM-ként McBride Greg Berhalter vezetőedzővel dolgozott együtt a program napi irányításában, de pontos szerepe nem volt tisztázott, és kizárólag a pályán kívül, a színfalak mögött.

Berhalter jövője eközben továbbra is bizonytalan – Kilépett a szerződéséből, és Az 1990-es évek elején történt családon belüli erőszak miatt nyomoznak Bevonták őt és mostani feleségét.

Berhalter azt mondta, hogy “folytatni kívánja” szerepét.Ernie Stewart, az amerikai futball atlétikai igazgatója pedig két héttel ezelőtt azt mondta, hogy igen A jelölt marad. De párosulva a családon belüli erőszak feltárásával Súrlódás a Barhalter és Joe Reiner családok közöttlényegesen kevésbé vonzó jelöltté téve őt.

McBride-ot 2020 elején vették fel, az USMNT első GM-jeként 2018-ban, és Stewartot előléptették az új sportigazgatói posztra. McBride felvételekor Stewart azt mondta, hogy McBride lesz a felelős az USMNT edzőinek felvételéért és elbocsátásáért.

Mióta azonban az USMNT kizárta a 2022-es világbajnokságról, Stewart vezette a Berhalter és az egész USMNT program felülvizsgálatát, McBride-ot is beleértve. És Stewart dönt majd a vezetőedzői poszton, mivel a csapat hazai pályán várja a 2026-os világbajnokságot.

Cindy Perlow Cone, az Egyesült Államok labdarúgó-elnöke csütörtökön a testület nyílt ülésén kijelentette, hogy Berhalter vizsgálatának „a jövő héten belül be kell fejeződnie” – ekkor Stewart képes lesz továbblépni ezzel a döntéssel.

Amikor Stewart később egy “vezetői ülésen” tájékoztatta az igazgatóságot McBride menesztéséről, egy forrás szerint nem részletezte Berhalter státuszát vagy a program felülvizsgálatát.

Stewart tavaly szerződéshosszabbítást írt alá, amellyel 2026-ig a US Soccer sportosztályának élén marad.

Leave a Comment