Cameron Jordan, a Saints játékosa 50 000 dolláros bírságot kapott, miután az NFL agyrázkódás színlelésével vádolta meg

New Orleans defensive end Cameron JordanA holtszezon már elkezdődött, de csütörtökön még sikerült egy győzelmet aratnia. Sikeres fellebbezés után nem kell több pénzt fizetnie Az NFL 50 000 dolláros pénzbírságot szabott ki rá, mert sérülést színlelAz ESPN Adam Schefter tudósítása.

– mondta Jordan Kathryn Terrell az ESPN-től hogy úgy érezte, a liga megkérdőjelezi az ő tisztességét és az övét – A név visszafogott szleng. Ilyen hatósági minőségben egy rendbeli hamisítás miatt emeltek vádat ellene.

A bírság kézhezvétele után meglehetősen aktív volt a Twitteren, mondván, hogy az NFL fegyelmi eljárásainak “nyilvánosnak kell lennie”. Most úgy tűnik, csendben élvezi a sikeres fellebbezés tényét.

A büntetést azután ítélték meg, hogy a 13. heti Tampában elveszített meccs negyedik negyedében megsérült, aminek következtében a Buccaneers rohant, hogy felállítsa a negyedik és a 10-est a viadalon.

Az incidens miatt az NFL 550 000 dolláros bírságot szabott ki a Saintsnek; 350 000 dollárt a csapat, 100 000 dollárt Dennis Allen vezetőedző és 50 000 dollárt a védővonal edzője, Ryan Nielsen.

Bár Jordan állítólag megnyerte a fellebbezést, és nem kell kifizetnie az 50 000 dollárt, nem világos, hogy maradnak-e további bírságok, mert a folyamat a sportolók, edzők és csapatok esetében eltérő.

Azt lehetett feltételezni, hogy minden büntetés érvénytelen lesz, ha később MRI-vizsgálattal bebizonyosodik Jordan sérülése, de az NFL a múltban megmutatta, hogy komolyan veszi a hamis sérülések kezelését.

„Szinte nevetséges, hogy végig kell mennem a fellebbezéseken” – mondta Jordan. az ESPN-en keresztül. „Ha valami, akkor a bajnokságnak a következőnek kell lennie: „Hé, telefonálj és légy olyan, mintha valami valóságos lenne [injury] És itt a vége”, de úgy tűnik, körülbelül másfél millió dolláros bírság jár, tehát fellebbezési eljáráson kell keresztülmennie.”

Liga állítólag Decemberben minden csapatnak feljegyzést küldtek, amelyben figyelmeztetnek a “játék késleltetését célzó szándékos cselekvésekre”. Ezt tette a liga a korábbi szezonokban, miután „többször is megfigyelhető volt, hogy a klubok szándékosan megpróbálták szükségtelenül abbahagyni a játékot ebben a szezonban”.

Ugyanazon a napon, amikor Jordant és a Saints-t megbírságolták, a liga összesen 500 000 dollár pénzbírságot szabott ki a Cincinnatiben védekező Jesse Bates III-nak és a Bengalsnak, miután Batest bírálták sérülések színlelése miatt. Úgy tűnt, ezek még mindig jól állnak.

New Orleans Saints A defensive end Cameron Jordan megtarthatja 50 000 dollárját. (Eric Hartline – USA TODAY Sports)

Leave a Comment