Carol Swiderski felemeli Európa hangját: “Először is szeretnék nyerni valamit Charlotte-al”

Swiderski, felesége Martina és kisfiuk, Antony kényelmesen letelepedtek a CLT Bank of America Stadionja közelében lévő negyedben. Méltatta az új klub játéknapi hangulatát és virágzó szurkolói kultúráját, amely a liga második legjobb hazai látogatottságát produkálta az elmúlt szezonban.

Swiederski azt is elmondta, hogy az ugrás óta lenyűgözte az MLS-ben játszott játék színvonala, és többször is érdeklődött lengyel honfitársaitól – mindenekelőtt Ozziech Szczesny kapustól (Juventus) és a szupersztár gólszerző Robert Lewandowskitól (Barcelona).

– Igen, néha megkérdezi – mondta Lewa Swiderski. „Nem vagyok benne biztos, de abból, amit látok, amikor beszélek vele, talán egyszer az MLS-be akar menni, hogy itt fejezze be a pályafutását. Várom ezt a pillanatot, szóval remélem idejön, mert ő tényleg egy legenda, [not only] Lengyelországban, de szerintem Európában is. Sok-sok gólt szerzett, úgyhogy jó lesz találkozni vele az MLS-ben.”

Fontos, hogy a liga egyre növekvő profilja a játék hagyományos melegágyaiban az MLS presztízséről és hatékonyságáról szóló beszélgetéseket kevésbé tette lehetővé, hogy a játékosok megosszák személyes tapasztalataikat saját klubjukban és közösségeikben.

“Még azt sem kell mondanom, hogy “Á, srácok, ez a liga évről évre jobb lesz.” Látják, aztán jönnek, és azt mondják, hogy MLS, ez nem olyan, mint öt-hat évvel ezelőtt, amikor csak a régi játékosok jöttek a célba. [their] karrierjét” – mondta Swiderski. “Nyilvánvalóan ez egy nagyon jó bajnokság és egy nagyon erős liga, és ezt ők is látják.”

Swiderski és charlotte-i csapattársai tudják, hogy a rájátszásba való kvalifikáció jobb kezdete lehet az új szezonnak, mint a tavalyi botlásuk, amely nagy szerepet játszott a korábbi menedzser, Miguel Angel Ramirez gyors távozásában.

A most Christian Lattanzio vezetőedző által vezetett CLT február 25-én (19:30 ET) nyitja meg a 2023-as évet otthon a New England Revolution ellen. MLS Season Pass), majd egy héttel később térjen át a bővítésre St. Louis City SC Ennek a klubnak az első hazai MLS-meccsére.

A szerkesztő megjegyzése: Ezt az interjút a Charlotte FC védője, Anton Woakes tragikus híre előtt készítették meghalt 25 évesen.

Leave a Comment