GDS: Maldinitől Pioliig

A szezon újabb gólja tűnt el a levegőben tegnap este, amikor az AC Milan 3-0-ra kikapott a Supercoppa Italiana döntőjében az Inter ellen.

Sportközlöny Kezdje a Milan jelenlegi helyzetének elemzését azzal, hogy Gordon Singer részt vett a meccsen a szaúd-arábiai Rijádban található King Fahd Stadionban, de a klub jelenlegi tulajdonosa, Gerry Cardinale New York-i irodájából figyelte.

Paolo Maldini sem a meccs előtt, sem után nem állt a kamera elé, hogy válaszoljon néhány nehéz kérdésre, amelyeken a csapat jelenleg keresztül megy.

A szezon eddig nem a tervek szerint alakult. Tulajdonosként a Milannak az volt a felelőssége, hogy megpróbáljon nyerni a Scudetto ellen, de kilenc ponttal alulmúlják a Napolit, és a védekezés szinte kizárható. Ugyanakkor a Milan azt a feladatot kapta, hogy megpróbálja megnyerni a Coppa Italia-t és a Supercoppa Italianát is, de mindkettőt egy héten belül elvesztette.

A klub jelenleg úgy gondolja, hogy jó úton haladnak mind a pályán, mind a beszámolókat nézve, így a pohár még mindig félig tele van a szemükben. A négy front közül kettő kudarca nem vezet nagy durranáshoz, de mindkét fronton alaposan át kell gondolni az esetleges hibákat, és megtalálni a korrekciókat a szezon második felében.

A Diavolók feje fölött jelenleg hatalmas ingovány lóg: a következő Bajnokok Ligájába való kvalifikáció. Ez egy olyan cél, amely jelenleg elérhető, de minden rossz eredménnyel egyre nehezebbé válik, ezért teljesítmény javításra van szükség.

A verseny kiélezett, de a Milannak meg kell találnia a módját, hogy a legjobb négy között végezzen, hogy megszerezze a 40-50 millió eurós Bajnokok Ligája bevételt, különben a projekt megkérdőjeleződik.

Itt kezdődik az elmélkedés, ahogy a késő nyári piac Maldini és Massara számára egyre zavarosabbá válik, ahogy telnek a hónapok De Ketelaire küzdelmeivel és Origi gólhiányával.

A Bajnokok Ligája nélkül való részvétel pénzügyi katasztrófa lenne, amit ez a klub nem engedhet meg magának, és a mikroszkóp Piolira kerül, aki a Milan újjáéledésének legnagyobb tervezője volt és maradt az elmúlt két évben, bár most már ő is magas követelményeket támaszt.

Pioliban nagyon bízik a vezetőség és a tulajdonos, de a mostani és a szezon vége közötti tesztelés őt is magában foglalja.

Leave a Comment