Hamarosan hivatalosan is a Sun, a Mercury megvásárolja a Mat Ishbiert

Matt Ischbear, a milliárdos jelzáloghitelező többségi részesedést vásárolt a Phoenix Sunsban. A Főnix a Merkúr A 4 milliárd dolláros értékbecslés várhatóan a következő két héten belül válik hivatalossá, Ishbia pedig a február 9-i NBA-csere határidő előtt átveszi az irányítást – tájékoztatták az ESPN-t csapat- és ligaforrások.

Az NBA kormányzótanácsa várhatóan február elején szavaz az Ishbia megvásárlásáról – közölték források.

Bár a liga szeptemberben menesztette a Suns korábbi többségi tulajdonosát, Robert Sarvert, miután 10 hónapig tartó NBA-vizsgálatot folytattak tulajdonosként való magatartásával kapcsolatban, továbbra is fenntartja a jogkörét minden olyan játékos szerződtetése, megszerzése vagy cseréje felett, akinek fizetése magasabb, mint a liga-átlagos fizetés. , mondták a források.

Jelenlegi átlagos játékos fizetése 10,8 millió dollár, és elégedetlen előre fizetés Jay CrowderAmire a csapat nem tudott megegyezni, 10,2 millió dollár.

Ha Ishbia lesz a csapat hivatalos tulajdonosa a február 9-i cserehatáridőig, akkor megnyílik az út, hogy felügyelje a csapat ügyeit a front office-szal. Ishbia szeretné elkezdeni a kosárlabda-tevékenységeket, és várhatóan gyakorlati tulajdonos lesz a csapatépítés terén.

Ishbia december 20-án beleegyezett abba, hogy mindkét csapatban irányító részesedést vásároljon, ezzel véget ért Sarver közel két évtizedes tulajdonosi hivatala, amely pozíciót Sarver 2004-ben töltötte be, miután egy csoportot vezetett, amely rekordáron, 401 millió dollárért megvásárolta a Sunst. Ishbeer csoportjához tartozik testvére, Justin, a Shore Capital Private Equity alapító partnere.

Az ügylet révén Ishbia birtokolja a csapatok több mint 50%-át, amely magában foglalja a Server részesedését és a kisebbségi partnerek egy részét. Az eladási folyamat során az NBA bűnügyi, pénzügyi és háttérellenőrzést végez a javasolt tulajdonosokon. A potenciális vásárlóknak találkozniuk kell a liga tanácsadói és pénzügyi bizottságával – egy körülbelül 10 tulajdonosból álló csoporttal –, és a 29 másik NBA-tulajdonos háromnegyedének szavazatával jóvá kell hagyniuk őket.

Ishbia, a United Wholesale Mortgage, a United Wholesale Mortgage elnök-vezérigazgatója, egy michigani székhelyű vállalat, amely az elmúlt években NBA- és NFL-csapatokat üldöz, szerződést kötött a Suns birtoklásával. A Michigan State csapatának tagja volt, és tagja volt a Spartans 2000-es nemzeti bajnoki csapatának. Továbbra is közel áll a Hall of Fame edzőjéhez, Tom Izzóhoz, és korábban 32 millió dollárt adományozott a kosárlabda programnak.

Ishbia a közelmúltban részt vett az első Suns hazai meccsén, miután beleegyezett a csapat ellenőrző részesedésének megvásárlásába, ahol a csapat január 19-i, a Brooklyn Nets elleni győzelmét a pályán ült a Footprint Centerben, Phoenix belvárosában.

“Szerintem nagyszerű a csapat, a szervezet és a közösség számára, hogy olyan valaki van a helyén, mint Matt” – mondta a Suns edzője, Monty Williams. “Ha udvarolni kezd, valószínűleg mindenki szembesülhet mindazzal, amiről szó volt, és ami hivatalosan meg sem történt, de mindenki tudja, hogy ez a mi srácunk.”

Williams újságíróknak elmondta, hogy találkozott Ishbiával.

“Rövid volt, de szerettem hallani Mattről és a családjáról, valamint arról, hogyan vezeti a vállalkozását” – mondta Williams. “Lehetőséget kapok, hogy beszéljek vele [Friday] Valami ilyesmire vártam, de biztos vagyok benne, hogy a szurkolóink ​​végre azt mondhatják, hogy hé, ez a mi srácunk, és menjünk tovább.”

Az NBA a New York-i székhelyű Wachtel Lipton ügyvédi iroda vezetésével egy 2021 novemberében megjelent ESPN-sztori nyomán indította el a nyomozást, amely a Server 17 éves tulajdonosi ideje alatt történt rasszizmusra és rossz bánásmódra vonatkozó vádakat részletezte.

A liga szeptember 13-án bejelentett büntetésének részeként Sarvert 10 millió dollárra büntették, és egy évre felfüggesztették, bár a növekvő felháborodás miatt bejelentette, hogy eladja a Sun-t és a Merkúrt.

Leave a Comment