Hozd vissza Tacoma Defiance Georgi Minoungou-t

Tacoma Defiance A klub hétfőn bejelentette, hogy végleges átigazolással szerződtette a 20 éves jobbszélsőt, Georgi Minongut. Minongou, az elefántcsontparti születésű, 2022 nagy részét a Tacománál töltötte, kölcsönben a cseh másodosztályú MFK Vyškovtól. A 2022-es szezonban Minagu 788 percet jegyzett 18 meccsen, ebből 7 indítást.

Az aláírás az első alkalom, hogy a Sounders szervezet átigazolási díjat fizet a Tacoma Defiance-hez csatlakozó játékosért. Bár a szerződés és a tranzakció részleteit nem osztották meg, egyértelműnek tűnik, hogy a klub méltó befektetésnek tekinti Minongut. Korlátozott perceiben Minogue 2 gólt és 5 gólpasszt gyűjtött, átlagosan 0,68 kombinált gólt + gólpasszt 90 percenként, ami csillagfényesnek számít. 3 Segédteljesítmény A Tacoma 4-1-re nyert Colorado Rapids II június 18.

“Úgy érezzük, jól boldogult a környezetünkben, és izgatottak vagyunk, hogy folytatni tudja a fejlődését, mint játékos és személy a fejlesztési rendszerünkben” – mondta Henry Browner, a játékosfejlesztésért felelős alelnök a csapat sajtóközleményében.

A Tacoma védelmi vezetőedzője, Wade Weber a közleményben megismételte Browner érzelmeit, hangsúlyozva Minogue jobbá válását és a szükséges munkát. „Az elmúlt szezonban megmutatta, hogy hatalmas potenciál van benne támadójátékosként. Ezen túlmenően olyan szintű alázatról és hajlandóságról tett tanúbizonyságot a meghallgatásra és a tanulásra, ami felüdítő és pozitív jele volt hosszú távú fejlődésének” – fejtette ki Weber.

Minoungou szerződtetésével a Tacoma Defiance névsora kilenc hivatalosan szerződtetett játékosra bővült. Antonio Herrera, akinek szerződtetését a Sounders megerősítette a Hartnál, lehet a 10. játékos, aki közvetlenül a Defiance-hez szerződött.


Tacoma Defiance névsor és életkor

Kapus: Wallis Lapsley (25)

Védő: Cody Baker (19), Stewart Hawkins (16), Elias Katsaros (21), Travian Sousa (21), Hal Uderitz (23)

Középpályás: Juan Alvarez (18), Kris Aquino (16), Georgie Minogue (20)

Leave a Comment