Hozzáadva a Factory Stock Classic Pro Mod’s 2023 World Series-hez – Illustrated Drag

A Factory Stock Classic a legújabb kategória, amely csatlakozott a Pro Mode 2023-as Drag Illustrated World Series-hez – jelentették be ma az esemény szervezői. A hétvégi versenykártya tartalmazza a Seminole Paving által bemutatott, 25 000 dollár értékű Behara Racing Mountain Motor Pro Stock Invitationalt, az Extreme Front Wheel Drive Challenge-t, a Factory Stock Classicot és a 32 kvalifikált Pro Mod pilóta főversenyét.

„Az induló Factory Stock Classic hozzáadásával a World Series of Pro Mods már zsúfolásig megtelt kínálatához, véleményem szerint ez az esemény valóban a csúcsra helyezi” – mondta a Drag Illustrated alapítója és a WSOPM promótere, Wes Buck. “Ezek a kis gumiabroncsos, készletnek tűnő autók a leghihetetlenebb pályás akciókat hozzák létre, amelyek manapság a gyorsulási versenyben léteznek. Szeretem Amerika nagy autógyártóinak részvételét és bátorítását a gyorsulási verseny e stílusában. Mivel ezek az autók A sportágunk mai legjobb versenyzői. Többszöri eltiltással és a sorozatból – ez tökéletesen illeszkedik, és nem is lehetnénk izgatottabbak.”

A meghívott pilóták a Factory Stock Classic kategória 16 kvalifikációs helyének egyikéért és a nyitó címért versenyeznek március 3-5. között a Bradenton Motorsports Parkban.

Az osztály hasonló szabályokat fog használni, mint a többi gyári készletosztály.

“Kicsit befogadóbbak, és lehetővé teszik, hogy minden versenyző bejöjjön, és jól érezze magát” – magyarázta Gavin Carter, a BMP műveleti támogatási menedzsere.

Az órán bemutatták a Chevrolet COPO Camaro-t, a Dodge Challenger Drag Pak-ot és a Ford Mustang Cobra Jet-et, amelyek közvetlenül a futószalagról megvásárolhatók.

“Ezt az osztályt mindketten izgatottan várjuk, hogy hozzáadhassuk a World Series of Pro Mods-hoz” – mondta Gavin Carter Morgan Hickson BMP tanácsadóra utalva. „Ez Morgan ötlete volt mindennél jobban. Egy repülőn várakoztunk a PRI felé vezető úton, és ő azt kérdezi: “Mit gondolsz arról, hogy a shootout autókat lehozzuk a WSOPM-re?” Mondtam neki, hogy ez egy nagyszerű ötlet. Victorhoz mentünk [Alvarez, BMP Track Owner] Ezzel hárman leültünk Wes-szel a PRI-nél, és valahogy kikalapáltunk.”

„További elem az, hogy ez nem különbözik a többi osztálytól, amely ott lesz. A Wesnél nagy cél, hogy minden osztály más és más” – magyarázta Hixon. “Nem akart mást, mint a Pro módot, és ez nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a Shootout autók meghívására gondoljon.”

Hirdető. Az olvasás folytatásához görgessen.

Az esemény további részleteit, beleértve a meghívott sofőröket is, bejelentik www.WorldSeriesofProMod.com. Jegyek is vásárolhatók, ráadásul a rajongók áprilisban újra megnézhetik a CBS Sports összes eseményét.

Leave a Comment