Jordan Morris és Christian Roldan hivatalosan is ötéves szerződést írt alá

Jordan Morris és Christian Roldan jó úton halad Seattle Sounders Életfogytiglaniak, miután a csapat bejelentette, hogy mindketten új szerződést írtak alá a 2027-es szezonra. Mindkét játékos a 2019-es szezon előtt aláírt előző ötéves szerződés utolsó évébe lépett, aminek során a Sounders második MLS-kupa-címéhez, CONCACAF Bajnokok Ligája-címéhez és CONCACAF Bajnokok Ligája címhez segítette a csapatot. USA világbajnokság csapata.

Ebben a szezonban egyik játékos sem cseréli le a kijelölt játékost, és minden jel arra mutat, hogy szerződésük teljes időtartama alatt a “teljes DP” küszöb alatt marad.

“Két nagyon jó srác, nagyszerű fiatalember” – mondta a Sounders vezetőedzője, Brian Schmetzer csütörtökön újságíróknak. „Sok olyan dolgot testesítenek meg, amit itt fontosnak tartunk. El sem tudom mondani, milyen jó emberek. A pályán kívüli teljesítményük megegyezett vagy meghaladta.

Az is illő, hogy ezzel egy időben jelentették be az újbóli aláírásukat. Roldan és Morris gyorsan összebarátkoztak, amikor 2016-ban csapattársak lettek, és azóta is közel állnak egymáshoz. Roldan másodéves volt, miután 2015-ben draftolta a University of Washingtontól, míg Morris újonc volt, miután az előző három szezont a Stanfordnál töltötte.

Mindketten élvezték a kitörési szezont abban az évben, amikor a Sounders megnyerte első MLS-kupáját. Morrist 12 gól és négy gólpassz után az év újoncának választották az MLS-ben, míg Roldan négy góllal és három gólpasszal kezdővé vált.

Azóta Morris és Roldan nem csak gyakorlatilag automatikus indulóként beerősítették a helyüket a Soundersnél, hanem rendszeres behívókat is szereztek velük. USMNT. Morrisnak 51, Roldannak 32 meccse van.

Most, pályafutásuk kezdeti szakaszában az az elvárás, hogy a szintjük legalább itt maradjon – jegyezte meg Schmetzer.

„Az edzői stáb elé vittem őket az irodámban, és felvázoltam az elvárásokat, hogy többre kényszerítsem őket” – mondta. „Nem lesznek önelégültek, mert új szerződést írtak alá. Nincs benne a kártyákon.”

Roldan azt mondta, hogy felajánlották neki a lehetőséget, hogy Európába költözzön, de végül úgy döntött, hogy a Sounders konzisztens győzelme jobb, mint egy lépés bizonytalansága.

“Ha figyelembe veszed az összes többi tényezőt, rájössz, hogy a fű nem mindig zöldebb a másik oldalon” – mondta Roldan. „Itt lenni és minden évben versenyezni a trófeákért, a bátyám és a jó barátaim, valamint a liga legjobb szurkolói előtt játszani, itt lenni és versenyezni, nem volt gond. Nem azért írtam alá ezt a szerződést, hogy boldog legyek, és meglovagoljam a karrieremet. Azért voltam itt, hogy nyerjek, ez az én gondolkodásom: nyerni.

“Mindig arról beszélnek, hogy menjek-e vagy ne, ha nem lépek meg, ott leszek-e a válogatottban, de amikor trófeákat nyersz, megváltozik a karriered, az emberek felnéznek rád, és ezt akarom. hogy emlékezzenek rá. Nem egy kis klubban akarok játszani, hanem egy nagy klubban, amely versenyez.”

A nyomás, hogy Európában tesztelje magát, felerősödött, mivel Morris úgy döntött, hogy csatlakozik a Soundershez a Bundesliga Werder Bremen csapatával szemben. Morris végül 2020-ban kapott lehetőséget Európában, amikor kölcsönbe igazolt az angol bajnokságban szereplő Swansea Cityhez, de ez megszakadt, amikor megszakította az ACL-jét.

Ha ez az egyetlen esélye, hogy Európában versenyezzen, úgy tűnik, Morris megbékélt vele.

“Mindenkinek egy kicsit más az útja, és ki kell választania a számára legmegfelelőbbet” – mondta. „Volt tapasztalatom Európában, sajnos megsérültem, de nagyon jól fejlődtem itt, a bajnokság folyamatosan növekszik, itt nagyon magas a szint, és nehéz bajnokságban játszani. Úgy érzem, folyamatosan kapok. Jó, és még tanulnom kell.

“Mindennek megvan az oka. Izgatott vagyok, hogy itt lehetek. Ha ott maradtam volna, talán nem jöttem volna vissza, és nem nyertem volna meg a Bajnokok Ligáját. Ez vezetett ehhez az új szerződéshez.”

Leave a Comment