Manuel Neuer utolsó darabját láthattuk a Bayern Münchenben

Miután elterjedt egy ilyen hír a Bayern München Toni Tapalovic kapusedzőt azonnal felmentették tisztségéből, ami ugyan néhányat meglepett, de nem tesz jót a jelenleg sérült Manuel Neuernek. Mindketten 2011-ben csatlakoztak a klubhoz, és együtt dolgoztak egy olyan kapus szörnyetegének megalkotásán, akit mindannyian ismerünk. De mindez már a múlté.

A Bild német hírportál jelentése szerint (via @iMiaSanMia), Tapalovic Neuer legközelebbi barátja és legnagyobb bizalmasa, előbbi távozása pedig annak a jele a klubtól, hogy most a Neuer nélküli jövőt tervezik. Bár a Bayern szerint a 36 éves korábbi Schalke továbbra is az első helyen áll, Neuer ugyanarra a sorsra jutott, mint Thomas Muller, és elérte az “érinthetetlen” státuszt.

Ezenkívül a Bild szerint Alexander Nubel lesz a fő haszonélvezője Tapalovic eltávolításának, míg Ian Sommer státuszát ez nem érinti:

Alex Nubel viszont Tapalovic kilépésének legnagyobb nyertese. Tapalović fontos oka volt annak, hogy Nubel nem akart visszatérni januárban. Most, hogy elment, Nubel visszatérhet, és kihívhatja Neuert egy “semleges” kapusedző alatt, amit korábban kizárt.

Mindeközben Taplovic menesztése nem aggasztja túlságosan Ian Sommert, hiszen még csak fél hete van a Bayernnél. Ennek ellenére egy új, függetlenebb kapusedző irányítása alatt is profitálhat – főleg, ha nyáron kint marad, és Neuerrel versenyez.

Végül a kapusok közül Sven Ulreich lehet a következő, aki távozik, mert „Tapalovic fiának” tartották – és valószínűleg nem szeretne a Bayern Münchennél maradni harmadrangadóként:

Sven Ulreich a Neuer/Tapalović tábor részének tekintendő. Jól kijön velük, mivel elfogadja a szerepét, és hűséges Nuerhez. A nyáron bekövetkező változások miatt azonban Ulrich jövője bizonytalan. Nem marad a 3. hely.

Ha Neuer karrierjét a futballon kívül valami véget veti, akkor szomorú módja annak, hogy elhagyja a játékot. Mivel maga is forradalmi őr, ez nem menne jól Manunak. Smitty Vernjaggermangensen Az 1-es volt, Manu hamarosan az 1-es lesz.

Leave a Comment