Mit jelenthet a Lakers „bajnok vagy sem” mentalitása az NBA cseréjének határidejében?

LOS ANGELES – A Lakers szeptember végi médianapja óta az első nyilvános megjegyzéseiben Rob Pelinka kosárlabda műveletekért felelős alelnök és vezérigazgató megerősítette. Lakers Továbbra is aktív marad a kereskedelmi piacon a február 9-i határidő előtt, de óvatosságnak adott hangot, amikor arról kérdezték, hogy a csapat legértékesebb kereskedelmi eszközét – két első körös választást 2027-ben és 2029-ben – felhasználhatják jelentősebb névsorfrissítésekre.

“Úgy gondolom, hogy a Lakersnek az a számítása, hogy megnyeri-e a bajnokságot vagy sem” – mondta Pelinka a Lakers 133-115-re elvesztése előtti sajtótájékoztatón. Clipper. „Nincs köztes vagy fokozatos növekedés. Tehát amikor a lehetőségeket elemezzük, ezt ezen a lencsén keresztül kell tennünk. És ahogy korábban mondtam ebben a szezonban, ha van lehetőség arra, hogy végre végigmenjünk és bajnoki címet nyerjünk, akkor nincs olyan erőforrás, amit visszafognánk, ha úgy gondoljuk, hogy ott van.

“Ugyanakkor az abszolút okos dolog az lenne, ha korán lőnél egy golyót, és nem akkor csinálod, ha van egy jó bajnoki lépésed.”

Pelinka megjegyzései azután hangzottak el, hogy csapata megtette az egyik első lépést NBA kereskedelmi szezon, Rui Hachimura támadó megszerzése tól től Washington Wizards ahelyett Kendrick Nunn és három második körös pick. Hachimura érkezése megerősíti az első pályát, támadó ütést ad hozzá a mérethez, hosszhoz és atletikus védekezéshez.

“(Mi) úgy éreztük, hogy ez egy lehetőség arra, hogy korán csapjunk le, és kielégítsünk egy kissé lassúnak bizonyult piaci igényt” – mondta Pelinka a Hachimurával tartott közös sajtótájékoztatón. “És (ez) nem jelenti azt, hogy a munkánk befejeződött: figyelemmel fogjuk kísérni a helyzetet a 29 csapattal. Front office-ként az a feladatunk, hogy javítsuk csapatunkat most és a jövőben is, és úgy éreztük, hogy Rui a megfelelő illeszkedés ahhoz. módon. Ezért ütöttünk korán.”

Szerdán a Hachimura ellen debütál a szezonban SpursDarwin Hamm vezetőedző szerint. Anthony Davis A meccs előtti bemelegítések során bekövetkezett visszaeséstől eltekintve várhatóan visszatér. Az ESPN szerint. Davis perckorláton lesz. A Lakers 10-10-re ment Davis távollétében, és a vizet taposva, hogy bent maradjon az utószezoni versenyben. 1,5 játékkal vannak a 10-es és 2,5 játékkal a 6-os kiemelt közül.

Hashimura felvásárlás, Miközben hasznos a Lakers jelene és jövője szempontjából, nem elég ahhoz, hogy a Lakers valódi esélyt adjon a nyugatról való kijutásra. A Clipperstől elszenvedett vereség miatt a Lakers a nyugati 13. helyre esett 22-26-os mérleggel. Egy ütősebb üzletet kell kötniük, amely legalább egy magas szintű kezdőt hoz vissza, hogy közelebb kerüljenek a címért való küzdelemhez.

Minden tűmozgató ügyletnek tartalmaznia kell legalább egyet a Lakers 2027-ben és 2029-ben cserélhető jövőbeli első körös pickjei közül, valamint a három mozgatható, nem minimális szerződés valamilyen kombinációját (Russell Westbrook, Patrick Beverley és Lonnie Walker IV). A hónapok során vegyes jelek érkeztek arról, hogy a Lakers szerint milyen típusú megállapodást érne meg a választás. Ahogy a médianapon is tette, Pelinka hangsúlyozta annak fontosságát, hogy rávegyék őket a megfelelő üzletre, akár a következő két hétben, akár ebben a holtszezonban, vagy valamikor a jövőben.

“Ez egy nagyon kényes számítás, és az egész front office olyan, amit minden lépéssel értékelünk” – mondta Pelinka. „Ha látunk egy lépést, amely az élre tesz bennünket, hogy megszerezzük a 18. bajnoki címet itt, akkor sikerülni fog. És ha ez a lépés nem jön be, okosak leszünk, és legközelebb megcsináljuk.”

Ahogy Pelinka mondta, nagy a tét. A Lakers jövőbeli kereskedelmi eszközei nagy részét Davis 2019-ben, Russell Westbrook 2021-ben történő megvásárlására fordította, így a 2027-es és 2029-es első körös választások jelentik az utolsó esélyt, hogy jelentősen javítsák a listát, legalábbis a következő szezonban. Ha a hiba súlyosságától függően rosszul számítják ki értéküket, az árthat a LeBron James-Davis-korszak hátralévő részére és azon túl is.

Ugyanakkor Hachimura kiemelkedő szezonja megéri a drukkolást. A Lakersnek egyszerűen nincs olyan mélysége vagy magas szintű szerepköre, hogy felvegye a versenyt a nyugati elittel, még kevésbé a keletiével. Beszerzési idejük lejár.

Minden hibájuk és korlátaik ellenére a Lakers lehet az egyetlen csapat a bajnokságban, amely elmondhatja, hogy a top 10 játékosa van a névsorában. Amikor egészséges volt, James és Davis is All-NBA szinten játszott 2022–23-ban. Lehetséges, hogy ez csak a következő szezonban fog megtörténni, amikor James 39, Davis pedig közel 30 éves lesz, és hosszú sérülésekkel rendelkezik. Egy jogos érv szól amellett, hogy a Lakersnek all-in kell mennie ebben a szezonban, függetlenül az aktuális rekordtól.

Lehet, hogy ez csak szemantika, de Pelinka által használt „éllovas” kifejezés potenciálisan leleplező volt, még akkor is, ha a kifejezést a „bajnoki esélyes” szóval felcserélve használta. Ha a Lakers csak olyan kereskedést akar kötni, amivel „éllovas” címet kap, akkor a kereskedelmi piacon végzett tevékenységük eredménytelen lesz.

Nehéz olyan reális megállapodást látni, amely a Lakerset a nyugati 13. helyről az éllovas státuszba emelné. A Lakersnek hét csapatot kell átugrani, hogy megszerezze a hat közé jutást, ami garantálja a rájátszásba jutást. Még ha megszereznek is egy magas szintű különbséget, a Lakersnek legfeljebb 34 meccse lesz erre. Ezen túlmenően a történelem ezt mutatja Szinte minden bajnok az első három helyezett volt. Ez azt sugallja, hogy a Lakers bajnoki esélye csekély mozgással vagy anélkül. Ha valóban ez a barométerük, hogy újabb kereskedést kössenek, akkor nincs más lépés.

James, ki van ott? okosan És Nem olyan finoman Világossá tette nemtetszését a névsorral kapcsolatban, elhatárolódott a csapatépítéstől, miközben Pelinka megjegyzéseit közvetítette a meccs után.

“Rob elvégzi a munkáját, ez az ő dolga” – mondta James. “Az a dolgom, hogy a padlón legyek, és gondoskodjak arról, hogy a srácaim be legyenek zárva, és indulásra készek legyenek.”

James, aki 46 pontot szerzett a Clippers ellen, és az NBA történetének első játékosa lett, aki 40 pontot szerzett 30 franchise ellen, a szokásosnál is bátrabb volt a meccs utáni sajtóbeszédében. Amikor a Hashimura üzletről kérdezték, melegen válaszolt.

– Nagyon várom – mondta James. “A játékot négy sor között játsszák, majd meglátjuk, mi lesz, ha megszokja és padlóra kerül.”

James többször is világossá tette, hogy a névsor rögzítése a front office feladata, nem az övé. Pelinka egyetértett ezzel az érzéssel, és még azt is megszólalt, amikor James és Davis döntéséről kérdezték, ami eltér a múltban alkalmazott, inkább együttműködő hangnemétől.

„Azt hiszem, már korábban is elmondtuk, hogy a kapitányaink, LeBron és Anthony Davis mindig részt vesznek abban, amit Hamm edző, a front office csinál” – mondta Pelinka. „Ugyanakkor úgy gondolom, hogy LeBron nagyon jól mondta a minap a sajtótájékoztatón, amikor azt mondta: „Az a feladatom, hogy kosárlabdázzak. A front office feladata az, hogy elvégezzék a munkájukat és összeállítsák a névsort. És Ham edző dolga az edző. Ebben egyetértek vele. Mindannyiunknak kiválóan kell végeznünk a munkánkat, és mindannyiunknak ki kell jönnie. Így működünk, és továbbra is így fogunk működni.”

Hamm, aki a helyzettől függetlenül mindig optimizmust áraszt, tartózkodik a bináris lencse használatától a névsor megvitatásakor.

“Nagyszerű irányba haladunk” – mondta Hamm. „… Ami a névsorba való felvételt illeti, ahogy azt már sokszor említettem, folyamatosan értékeled és megpróbálod látni, hogyan lehetsz jobb különböző módokon. És Rui egy lépés a helyes irányba ebben a gondolkodásmódban, és továbbra is látni fogjuk, mi történik, mi áll rendelkezésre, mit tehetünk. Patogatunk, tapogatunk. Ha felfedezzük és többet teszünk, ez lesz az.”

Az egyik ránc a Lakers határidőtervében az idei holtszezoni sapka. A Lakers ezen a nyáron körülbelül 30 millió dollárt tud teremteni, attól függően, hogy hogyan kezeli a szabadügynökeit. Pelinka azt mondta, hogy a Lakers „rendkívüli rugalmassággal rendelkezik ahhoz, hogy többféleképpen forduljon” ebben a holtszezonban, jelezve, hogy nem feltétlenül kötődnek egy tervhez.

A Lakers dönt Hachimura jövőjéről, mivel korlátozott szabadügynök. A Lakers azzal a szándékkal cserélt, hogy megtartsaPelinka pedig egyértelművé tette, hogy a Lakers Hachimurát a fiatal magjának tekinti.

„Könnyű felvenni egy veteránt a pályafutása végén, de ha olyan játékost kapunk, aki több mint 10 évnyi nagyszerű kosárlabda kifutó előtt áll, mint Rui, az igazán egyedülálló lehetőség. Tartsa be a kereskedési határidőt” – mondta Pelinka. “És nem fogunk egy fiatal játékost cserélni anélkül, hogy mélyre ásnánk, tanulnánk, és remélhetőleg nem terveznénk hosszú távon itt tartani.”

A kereskedési határidő közeledtével a következő hetekben végre kiderül, hogyan látja a szervezet a csapat esélyeit a szezonban való részvételre.

„Van néhány hét a kereskedési határidő előtt, hogy reméljük, lesz esélyünk egészségesek lenni a srácokkal Austin Reeves, Lonnie Walker és Anthony Davis visszatér nekünk a keverékbe” – mondta Pelinka. “És arra számítunk, hogy nagyon-nagyon keményen fogunk játszani ezeken a meccseken, és remélhetőleg továbbra is magasan fogunk nyerni.”

(Fotó Rob Pelinka, szemben Rui Hashimura (balra) és Darwin Hamm (jobbra): Jayne Kamin-Oncia / USA TODAY)

Leave a Comment